Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveinek részleteivel várja a közönséget a 197. Anna-bál alkalmából a Magyar Állami Operaház július 21. és 23. között a balatonfüredi Gyógy téren.

A csaknem 200 éves múltra visszatekintő Anna-bált kísérő Anna Fesztivál eseménysorozatába Balatonfüred Város Önkormányzatának jóvoltából 10 évvel ezelőtt kapcsolódtak be a Magyar Állami Operaház ingyenes hangversenyei. A festői környezetben a hangulatos szabadtéri koncerteken az OPERA aktuális évadának műsorából ad ízelőt. A Bachtrack 2016-os szavazásán a világ legjobb kórusának megválasztott OPERA Énekkar ma este mutatja be gazdag műsorát. Népszerű kórustételek hangoznak el Beethoven, Offenbach, Puccini, Saint-Saëns és Verdi műveiből. A Csiki Gábor karigazgató által dirigált együttesből szólistaként működik közre Avedikian Viktória, Bakó Antal, Baukó Gabriella, Dobos Sándor, Farkas András, Haraszti Zsombor, Réder Katalin, Tóth G. Zoltán és Töreky Katalin, zongorán kísér Kovács Ágnes.

A pénteki Operagalán Donizetti, Erkel, Mascagni, Offenbach, Puccini, Rossini és Verdi műveiből ad elő részleteket Magyarország legrégebbi szimfonikus együttese, a Magyar Állami Operaház Zenekara. A Bánk bán, a Bohémélet, a Don Pasquale, a Gianni Schicchi, a Hunyadi László, a Parasztbecsület, a Rigoletto és a Szerelmi bájital című operák részleteit Boncsér Gergely, Gál Erika, Kálmándy Mihály és Sáfár Orsolya adja elő, az OPERA Zenekart Szennai Kálmán vezényli, az est házigazdája Ókovács Szilveszter főigazgató. Július 23-án az Anna Grand Hotel díszkertjében a hagyományoknak megfelelően a 197. Anna-bál nyitótánca is Erkel Palotása lesz a Hunyadi László című operából. Ezt és Huszka Jenő Anna-báli keringőjét a Magyar Nemzeti Balett művészei (Ellenrieder Rubina, Hangya Rita, Konstantinova Anastasiia, Krupp Anna Melnik Tatiana, Pesel Anita Tiffany, Rohonczi Viktória Barbara, Szelényi Dóra, Kóbor Demeter, Kovtun Maksym, Majoros Balázs, Melnyk Vladyslav, Molnár Dávid, Morvai Kristóf, Topolánszky Vince és Zhukov Dmitry) Rujsz Edit koreográfiájára mutatják be.

Kiemelt kép: Boncsér Gergely (Fotó: Kummer János), Gál Erika (Fotó: Ligeti Edina), Kálmándy Mihály (Fotó: Kummer János)