Áprilisban kezdődik egy vadonatúj magyar nagyjátékfilm, A legjobb dolgokon bőgni kell forgatása. A harmincas nők útkereséséről szóló, fanyar humorú film főszerepét Rainer-Micsinyei Nóra alakítja, de fontos szerephez jut a Katona József Színház színművésze, Bányai Kelemen Barna is, valamint ezzel a produkcióval tér vissza a mozivászonra Hernádi Judit.

A film főhőse a harmincéves Maja, akinek látszólag rendben van a párkapcsolata, és a fiatal felnőttek gondtalan, nagyvárosi életét éli. Az egyik nap azonban minden a feje tetejére áll, a lány ugyanis holtan találja az egyik rokonát, és a halottszállítók kiérkezéséig kénytelen egy teljes éjszakát a halott nénivel eltölteni. Ezen az éjjel Maja szembesül a mélyre eltemetett problémáival, és ráeszmél arra, hogy hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogságért igenis kockáztatnia kell. Még akkor is, ha ezért fejest kell ugrania az ismeretlenbe.

A legjobb dolgokon bőgni kell című film forgatókönyve olyan harmincas nőkről mesél, akik egyszerre próbálnak megfelelni saját maguknak és a környezetüknek, miközben az életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni. Úgy élnek, mintha még mindig egyetemisták lennének: közös albérletben, üres hűtővel, éjszakai bulikkal, két óra alvással, másnapokkal” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A film rendezője az erdélyi alkotó, Grosan Cristina, akinek korábbi, Vakáció a tengerparton című díjnyertes kisfilmjét a világ közel 40 fesztiválján vetítették és bemutatták a televízióban is. A legjobb dolgokon bőgni kell lesz a rendezőnő első nagyjátékfilmje, melynek forgatókönyvét a főszereplőt alakító Rainer-Micsinyei Nórával közösen írták. A film forgatása a tervek szerint áprilistól május 3-ig tart majd, nagyrészt budapesti helyszíneken, a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának támogatásával, a Laookon Filmgroup gyártásában.

Kiemelt kép: Rainer-Micsinyei Nóra (fotó: Adrian Bulboaca), Hernádi Judit (fotó: Tiszeker Dániel) és Bányai-Kelemen Barna (fotó: Németh Krisztina)