Csütörtökön este lesz utoljára látható az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadása, Az Őrült Nők Ketrece az Átriumban. Alföldi Róbert rendezése, a Kultúrbrigád repertoárjának nagy részével együtt szeptembertől a RaM-ArT Színházban lesz látható.

Az elmúlt 10 évben töretlen sikerrel játszott előadás minden szempontból egyedi, erről pedig elsősorban a show, a látvány, a smink és a jelmezek mellett a két főszereplő, Stohl András és Hevér Gábor játéka gondoskodik: hitelesen és őszintén ábrázolják azokat az emberi érzelmeket, amelyek nemektől függetlenül bármilyen párkapcsolatban megjelennek, elnyerve ezzel nem csupán a kritikusok, de a nézők tetszését is.

Stohl András elárulta, hogy pályafutása egyik mérföldköve ez az előadás, számos fontos emléke kötődik hozzá: „Egy ilyen sorozat végén, valahol a 250. előadás környékén történt, hogy a szünetben összekaptunk Hevér Gáborral az öltözőben. Már nem is emlékszem, hogy mi volt a vita tárgya, csak arra, hogy a második felvonás elején a nézők előtt elénekelt dal alatt békültünk ki, és kértünk egymástól elnézést. Persze mindezt úgy, hogy a közönség ebből semmit sem vett észre.”

Az Őrült Nők Ketrece a szolidaritást, az elfogadást hirdető, és közösséget teremtő produkcióvá vált, és az elmúlt tíz év alatt mit sem veszített aktualitásából, rengeteg rajongót szerzett ez alatt az idő alatt. „Nagyon szeretik a darabot, sokan hálálkodnak vagy írnak köszönetet. Nem szabad elfelejteni, hogy Az Őrült Nők Ketrece nem csupán egy rendkívül jó színdarab, egy sikeres produkció, hanem mondanivalójából kifolyólag érzékenyítő szerepet is betölt, fontos a társadalmi felelősségvállalása is” – fogalmaz Hevér Gábor.

A születésnapi előadásban Stohl András és Hevér Gábor mellett Kovács Mátét, Fehér Tibort, Nyomárkay Zsigmondot, Ivanics Tamást, Mihályfi Balázst, Söptei Andreát, Csarnóy Zsuzsannát, Fodor Boglárkát, Hartai Petrát, Tornyi Ildikót, Parti Nórát, a Madárkák csapatát láthatják, és – mint mindig – a Ketrec utolérhetetlen zenekarát hallhatják a nézők.

Kiemelt kép: Hevér Gábor és Stohl András Az Őrült Nők Ketrecében (Fotó: Lakatos Péter)