A Nemzeti Filmintézet közleménye szerint történelmi-politikai thriller sorozat készül Móricz Zsigmond máig nagy hatású regénye, az 1922-ben megjelent Tündérkert alapján. Az NFI Filmszakmai Döntőbizottsága 2,149 milliárd forint támogatást ítélt meg a tévésorozat gyártására, amelyben a 17. századi Erdély politikai és társadalmi világát ismerhetjük meg Bethlen és Báthory Gáboron keresztül.

A nyolc epizódosra tervezett sorozat középpontjában két ellentétes személyiség harca fog állni Erdély vezetéséért, egy nő szerelméért és a magyarság megmaradásáért. A feldolgozás a Megafilm gyártásában készül, a forgatás 2022 július végén fog elrajtolni és várhatóan december végéig tart majd. A vezető rendező Madarász Isti (Hurok, Egy szerelem gasztronómiája, Átjáróház), a vezető író Bereményi Géza (Régimódi történet, Szabadság, szerelem) és Tasnádi István (Memo, Egy másik életben), a vezető producerek pedig Helmeczy Dorottya (El a kezekkel a Papámtól!, Nyitva) és Kálomisa Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Nyitva).  Az operatőr Garai Gábor (Átjáróház), a látványtervező Pintér Réka (Memo). 

A tervek szerint a végeredményt 2023 őszén láthatja majd a közönség, de Madarász Isti következő filmje, a Rujder Vivien, Bárnai Péter és Kulka János szereplésével készült romantikus fantasy, az Átjáróház várhatóan már azelőtt látható lesz a hazai mozikban. 

Kiemelt kép: Madarász Isti (Fotó: Garai Gábor)