Többször is előfordult már, hogy a Thália Színházban filmes stáb dolgozott (gondoljunk csak a Csak színház és semmi sorozatra vagy a Gyilkosság az Orient Expresszen különleges felvételeire), ezúttal viszont egy tévéfilmet vettek fel a teátrumban, méghozzá Madarász Isti (Hurok, A fekete múmia átka) rendezésében. Miközben a rendező új filmjének, az Átjáróháznak az utómunkálatai a befejezéshez közelednek, meg tudott valósítani egy a Nemzeti Filmintézet által támogatott projektet: Medveczky Balázs Ecc-Pecc című színdarabjának adaptációját, amelynek forgatókönyvét Medveczky és Sólyom Tamás írták.

A szimplán csak Ecc-Pecc névre keresztelt, színházi közegben játszódó vígjáték története egy komoly változásra fókuszál: egy csőd szélére került magánszínház élére új igazgató kerül, a Járai-díjas főrendező, Bálint pedig úgy tudja, hogy ő fogja váltani a leköszönő vezetőt. A tulajdonos, Szalai azonban helyette saját emberét, a teljesen más területről érkező és ezért színházi tapasztalatokkal nem rendelkező Hamar Imrét kéri fel a pozícióra. Bálint épp a nagyszabású Rómeó és Júlia bemutatójára készül a színészeivel, amikor a próbát Imre félbeszakítja, és felvázolja az új helyzetet. Vajon mi fog kisülni ebből?

Az Ecc-Pecc fontosabb szerepeiben a Thália Színház művészeit, Szervét Tibort (Imre), Pindroch Csabát (Bálint), Csőre Gábort, Ember Márkot és Szabó Erikát láthatjuk majd, várhatóan a közeljövőben. Addig is, míg várjuk a tévéfilm vetítésének konkrétumait, hangolódhatunk rá az alábbi rövid kedvcsinálóval:

Kiemelt kép: Ember Márk és Pindroch Csaba (Fotó: Benkő-Molnár Fanni/Mega Film Kft.)