A Nemzeti Filmintézet 439 millió forintos támogatásával készülhet el Rohonyi Gábor és Hegedűs Georgina Arany János fiatal éveiről szóló Bolond Istók című tévéfilmje.

A Bolond Istók Arany Jánost kevésbé ismert oldaláról mutatja be: a Toldi szerzője tizenkilenc éves korában vándorszínésznek csapott fel, ám erről a korszakáról később makacsul hallgatott visszaemlékezéseiben. Már az ötvenedik életévén is túl van, amikor – Bolond Istóknak nevezve fiatalkori énjét – papírra veti kalandjait a soha be nem fejezett Bolond Istók című versregényében. A Rohonyi Gábor és Hegedűs Georgina rendezésében készülő azonos című film a magyar irodalom egyik legismertebb alakja, Arany János kevésbé ismert, ám annál kalandosabb fiatal éveiről szól.

Az ifjú Arany Jánost Liber Ágoston alakítja, aki jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves zenés színész hallgatója Selmeczi György és Novák Eszter osztályában. A főbb szerepekben Kovács Dorottya, Puskás Balázs, Jordán Adél és Pál András lesz látható, a forgatás október elején veszi kezdetét a Filmsquad stúdió gyártásában, Major István produceri közreműködésével.

Kiemelt kép: Liber Ágoston (Fotó: Salamon Ferenc)