A Vörösmarty Színház alkotógárdája 2018-ban egy emberként vitte színre Madách Imre drámai költeményét, Az ember tragédiáját a székesfehérvári színjátszás kétszázadik évfordulójának alkalmából. A nagy hatású műből a teátrum négy művészeti vezetője (Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba, Szikora János) rendezett közösen előadást, amelyben a társulat minden színésze szerepet kapott. 

Ez a grandiózus vállalkozás pedig kétféle módon folytatódik. Egyrészt az elmúlt napokban elkészült Az ember tragédiája 1. felvétele, amelyért Zilahy Tamás és csapata, a MovieMaker felelt. A felújítópróbák után három nap alatt zajlott le a forgatás, a három és fél órás eredményt pedig a jelenleg is zajló utómunka befejezése után a közönség online felületeken és a Fehérvár Televízióban is megtekintheti majd. 

Másrészt nem véletlenül szerepel az 1-es szám a teátrum 2018-as darabjának címében, ugyanis Madách Imre örökségét a színház felkérésére négy kortárs magyar író (Darvasi László, Márton László, Tasnádi István, Závada Pál) gondolta tovább, amit újfent a már említett művészeti vezetők visznek színpadra. A Vörösmarty Színház ősszel fogja bemutatni Az ember tragédiája 2.0-t a 2021/22-es évadának keretében.

Kiemelt kép: Jelenet Az ember tragédiája 1-ből (fotó: Katkó Tamás)