A több díjjal is elismert Asztalizene című színdarab 2007 és 2010 között volt látható a Radnóti Miklós Színház deszkáin, december 29-én azonban az online térbe költözik az előadás.

Egy tél végi estén kis társaság gyűlik össze a budai White Box nevű étteremben. Csupa fiatal, sikeres vagy kevésbé sikeres ember: barátok és ellenfelek, szeretők és megcsalt feleségek, törzsvendégek és váratlan látogatók. Egy feltörekvő ügyvédnő, egy megfáradt baleseti sebész, egy másodrangú operaénekesnő, egy meg nem értett díszlettervező, egy sikeres vállalkozó, egy családanya és egy magányos színikritikus. Míg lent a városban zajlik az élet, autókat borogatnak és kukákat gyújtanak fel, addig a budai étteremben látszólag béke és egyetértés honol. Úgy tűnik nem történik semmi említésre méltó: legfeljebb valaki megcsal valakit, valaki hazudik a barátjának, valakiről kiderül, hogy gyereket vár és valaki örökre szakít valakivel. A szarvasgomba, a kaviáros fügesaláta, a marinált lazac és a bélszín carpaccio mellé legfeljebb csak egy kis borfolt kerül a damasztabroszra.

Szereplők: Csányi Sándor, Nagy Ervin, Wéber Kata, Szávai Viktória, Kovács Patrícia, Karalyos Gábor, Schneider Zoltán, Marjai Virág és Adorjáni Bálint, díszlet: Bagossy Levente, jelmez: Remete Kriszta, dramaturg: Kovács Krisztina, a rendező munkatársa: Balák Margit.

Térey János frivol és szatirikus korrajzot, keserű hangulatjelentést írt a 21. század első évtizedének Budapestjéről. A Bagossy László rendezésében bemutatott Asztalizene című előadás felvételét december 29-én 20 órától nézhetik meg, jegyet az eseményre az e-Színház oldalán vásárolhatnak.

Kiemelt kép: Schneider Zoltán és Kovács Patrícia az előadás egyik jelenetében (Fotó: eszinhaz.hu)