Szeptember végén tartotta idei első bemutatóját, a Secondhand – szovjetűdök premierjét az Örkény Színház. A különleges színházi vállalás után, melyben több riportkötetből rendezőszakos egyetemi hallgatókkal hoztak létre előadást, a klasszikusabb és hazai vizekre evez a teátrum. December 15-én lesz Szép Ernő Patikájának bemutatója Mohácsi János rendezésében, melynek a napokban megtartották az olvasópróbáját.

Znamenák István, Mohácsi János és Remete Kriszta jelmeztervező (fotó: Horváth Judit)

„A bölcsek azt állítják, hogy az élet célja az, hogy boldogok legyünk. De mi jelenti a boldogságot? Az apró dolgok? Megtalálni a kávé és a tej tökéletes egyensúlyát? Pénzt találni egy rég nem hordott nadrágban? Levenni a melltartót a nap végén? És mi van azzal, akit nem tesznek boldoggá az apró dolgok, és szerető feleség ölelésére, gyermekkacajra, otthonra vágyik? Kezében a boldogság receptje – de vajon létezik-e az a patika, ahol mindez kiváltható?” – áll az előadás színlapján.

A Patika női főszerepét Tenki Réka, férjét Znamenák István, míg a patikussegéd Balogh Kálmánt Novkov Máté alakítja. Az Örkény társulatának tagjai mellett több vendégművész is színpadra lép majd, így láthatják a nézők többek között Mertz Tibort, Kovács Zsoltot, Baksa Imrét és Némedi Árpádot is.

Az olvasópróba (fotó: Horváth Judit)

Szereplők: Novkov Máté (Balogh Kálmán), Tenki Réka (Patikusné), Znamenák István (Patikus), Kerekes Éva (Postamesterné), Mertz Tibor m.v. (Postamester úr), Kovács Zsolt m.v. (Jegyző úr), Epres Attila (Borgia úr, jegyző), Felhőfi-Kiss László m.v. (Tanító úr), Máthé Zsolt (Karfunkel, boltos), Vajda Milán (Pap Ferke, uradalmi intéző), Jéger Zsombor (Jóvér Jani, írnok), Patkós Márton (Provizor, előző patikussegéd), Baksa Imre m.v. (Ignác, kocsmáros), Némedi Árpád m.v. (Juki, cigányzenész), Dóra Béla (Fábián), Zsigmond Emőke (Kati), Kovács Márton, Móser Ádám és Gyulai Csaba (zenekar)
Stáb: Khell Zsolt (díszlettervező), Remete Kriszta (jelmeztervező), Mohácsi István (dramaturg), Kovács Márton (zene és koreográfia), Horváth Éva (súgó), Sós Eszter (ügyelő), Rohály Hanna eh. (rendezőasszisztens-gyakornok), Szabó Julcsi (a rendező munkatársa)
Rendező: Mohácsi János
Bemutató: december 15. (nagyszínpad)

Kiemelt kép: Tenki Réka a Patika olvasópróbáján (fotó: Horváth Judit)