Négy napon át öt színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó: június 20. és 23. között nemzetközi és hazai sztárok érkeznek Nagymarosra, de cseh, szlovák és lengyel zenei csemegék, táncház, Techno Yoga és elektronikus zenei utazások is várnak a résztvevőkre.

A fesztivál külföldi headlinere a legendás drum and bass trió, a Kosheen. A nagyszínpadon a SOLD OUT bulikat halmozó, közönségkedvenc bandák kaptak helyet, mint a 30Y, az AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, az Elefánt, az Irie Maffia vagy a Tankcsapda. Visszatérő vendégnek számít már az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, továbbá élő zenekari show-val érkezik Co Lee is. A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Showját hozza el, az Aurevoir., a Brains és a Firkin pedig várhatóan alaposan megtáncoltatja a közönséget. A fesztivál zárónapjának programját a Misztrál együttes gazdagítja. A visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja is színesíti a palettát. Üdítően friss indie-pop szerzeményekkel megpakolva érkezik Pozsonyból Anika Iris, Csehországot a Tygroo képviseli, a lengyeleket pedig a post-punk műfajban utazó, merész gitár riffjeiről híres The Pau.

A hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon, a könnyed fúziós jazztől, az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig rendkívül gazdag a kínálat. Érkezik a kisbetűs ünnepnapok, a Hangfoglaló program által felfedezett tehetségek között találni a bájos Cserihannát, akinek ez lesz az első igazi fesztiválszezonja. Fellép még Juhász Zoli, Géem, a Labek & Chrobak, Gorg & Benzol, Selah Vie, Szlimmy és a Vodka For Kids, valamint visszatér a fesztiválra Barkóczi Noémi Sallai Lászlóval kiegészülve, a Flanger Kids, Lil Frakk, Mehringer, a Slapstick?, Sisi, Young B!TE és a Zaekar. A vasárnapi rock-napot a Tengeri Püspök, a WIRES, valamint a Woodstock Barbie koncertje teszi teljessé. Mindezen programokon túl lesz táncház, a Duna-parton egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják egymást, OIEE egész estés Dj settel érkezik, de lesz Techno Yoga is, akik egy vadonatúj, daytime nyári kiadással készülnek. A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Party-ja a nyitónapot, Ludmilla ütős szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboy a zárónapot koronázza meg.

Kiemelt kép: Analog Balaton (Fotó forrása: VéNégy Fesztivál)