Tekintet nélkül – ezzel a címmel nyílik kiállítás Pataki Vukov Ágnes fotóiból a 11. kerületi Random Galériában szeptember 15-én.

Akt vagy portré? Tehetnénk fel a kérdést Pataki Vukov Ágnes legfrissebb munkáit látva. Természetesen se nem ez, se nem az, hanem egy műfajilag nehezen körvonalazható, de annál izgalmasabb kísérlet. Képein csak nőket, női testeket és arcok részleteit láthatjuk. Tájban vagy zárt térben állva, ülve, kucorogva, libegve-lebegve, netán fára mászva. Ahogy nézzük a képeket, egyre mélyülő érzésünk lesz annak ellenére, hogy szinte még az „önarcképeken” sem látszik a művész arca – „tekintetünk”, belső látásunk mégis találkozik. Megtörténik az egymás szemébe nézés és a felismerés, hogy minden ember önálló, egyedi, a többitől karakteresen eltérő, emberi méltósággal rendelkező entitás. Csak éppen most a lábunk, hátunk, arcunk vagy kezünk lesz a lelkünk tükre.

A kiállítás kurátora Lovass Dóra esztéta, a szeptember 15-i megnyitón Mucsy Szilvia, a Random Kortárs Alkotók Fotóművészeti Egyesülete és a Budapest Fotófesztivál elnöke mond köszöntőt. A kiállítás október 6-ig minden kedden és csütörtökön 17 és 20 óra között látogatható, tárlatvezetéssel.

Kiemelt kép: Pataki Vukov Ágnes egyik fotója