Az idei évadban a Madách Színház tehetségkutató- és gondozó törekvése új formát ölt: útjára indítják a Tiéd a pálya! Musical KiMitTud-ot.

A Madách Színház a 2019/20-as évadban versenyt hirdet 6 és 26 év közötti fiatalok számára. A verseny célja, hogy a musical műfaja számára olyan új tehetségeket fedezzen fel, akik a musical-játszás három alapkövetelményének birtokában vannak. Az énekelni, táncolni és játszani tudó fiatalok három korosztályban indulhatnak a versenyen: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek kategóriájában. A jelentkezők a három alapkészség mellett egyéb előadóművészi képességüket is megmutathatják, például hangszeres tudás, akrobatika, bűvészet, stb. Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell a három szakmai követelmény (ének, tánc, színjátszás) közül legalább kettővel. Tekintettel arra, hogy a verseny többfordulós, a versenyzőknek  4-4 műsorszámból álló repertoárral kell készülniük, amelyek hossza egyenként maximum 3 perc lehet. A fordulók folyamán a jelentkezőnek gondoskodnia kell a zenei alapról.

A döntőbe a zsűri 15 produkciót juttat be, 1 produkcióra pedig a közönség szavazhat a Musical KiMitTud honlapján. Így a nagyszínpadon összesen 16 fő versenyezhet 2020. május 23-án a végső győzelemért. A fődíj minden korcsoportban 1-1 millió forint, amelyet a nyertesek tanulmányaikra fordíthatnak. A döntőbe jutottak közül a közönség internetes szavazáson választja ki a közönségdíjast, aki szintén 1 millió forintos jutalomban részesül, amelyet ő is a tanulmányaira fordíthat. A közönségdíj a Ki mit tud? Gála-előadásán, 2020. június 26-án kerül átadásra.

A Zsűri tagjai: Bencze Ilona (színművész, rendező), Gallusz Nikolett (színművész), Kocsák Tibor (zeneszerző, karmester), Köteles Géza (karmester), Molnár Ferenc (koreográfus), Nagy Sándor (színművész), Oberfrank Péter (karmester), Polyák Lilla (színművész), Szemenyei János (színművész, író, zeneszerző, rendező), Szente Vajk (színművész, író, rendező), Szerednyey Béla (színművész, rendező), Tihanyi Ákos (koreográfus), Vaszilenko Eugenia (táncművész, koreográfus) és Szirtes Tamás (rendező, a Madách Színház igazgatója).

Kiemelt kép: A Madách Színház belső tere (Fotó: We Love Budapest)