A Mindspace és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ idén már hatodik alkalommal hirdette meg a 100 szóban Budapest elnevezésű pályázatot: a szervezők 2019. július 15-ig várták a maximum százszavas történeteket, amelyek bármilyen módon kapcsolódnak a fővároshoz. Az eredményhirdetésre tegnap este, a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál első napján került sor a Szabó Ervin Könyvtárban.

A szakmai zsűri tagjai idén Székely Kriszta rendező, Jakab Juli dramaturg-színésznő, Nagy Dániel Viktor színművész és Busa Pista előadóművész voltak. Ők választották ki a három legjobb pályamunkát, amely pénzjutalomban részesült. A 18 év alatti kategória győzteseit idén is külön jutalmazták.

Az ünnepélyes díjátadón a beérkezett művek közül több is hallható volt megzenésített formában, Annus Réka, Ajtai Péter, Barabás Balázs, Boncsér Sára és a Csicsergők kórus előadásában. Az eredményhirdetésen nyílt meg az a kiállítás is, amelynek keretében azokat az illusztrációkat lehet megtekinteni október 20-ig a Szabó Ervin Könyvtárban, amelyek a 12 legjobb történethez készültek. A 100 legjobb pályamunka nyomtatott formában, POKET kiskönyvben is megjelent, a kötet már elérhető a POKET automatákból.

Kiemelt kép: Pillanatkép a kiállításmegnyitóról (Fotó: CAFé Budapest)