November 30-án, Kern András 500. alkalommal állt színpadra a Játszd újra, Sam! című előadás főszereplőjeként a Pesti Színházban. Woody Allen szédületes humorú vígjátékát több mint 30 évvel ezelőtt, 1983 novemberében láthatta először a közönség, Valló Péter rendezésében.

Kern András harmincöt évesen lépett először színpadra Allen Felix szerepében:
„Nagyon szeretem ezt az előadást, a pályám több mint fele ezzel telt el. Harminchat éven át, ha esett, ha fújt, én játszottam ezt a szerepet. Az az érdekes, hogy egyáltalán nem untam meg, mert ami jó, azt az ember nem unja meg, a rosszat akár már másnap, de a jót nem. A harminchat év alatt semmit sem változtattam a szövegen, összesen talán három szó van, amit másképp mondok. Vannak rajongói a Sam-nek, akik már többször is látták a darabot.” – nyilatkozta a színművész, aki a hosszú évek során soha nem engedte lecserélni a jelmezét: a mai napig ugyanazt a ballonkabátot viseli, amelyet a bemutatón is.

A bravúros vígjátékban Kern András jelenlegi partnerei Hegyi Barbara, Balázsovits Edit, Kőszegi Ákos, Kovács Nóra, Hullan Zsuzsa, Dobó Enikő, Cseh Judit, Tarr Judit, Mícs Ildikó és Sajgál Erika. Az évtizedek alatt a darabban színpadra lépett még Halász Judit, Egri Márta, Pápai Erika, Simon Mari, Balázs Péter, Sipos András, Epres Attila, Kerekes József, Hevér Gábor, Détár Enikő, Götz Anna, Haumann Petra, Liptai Claudia, Malek Andrea, Náray Erika, Réti Nóra és Olasz Ágnes is. A jubileumi előadás végén az egykori és mai szereplők együtt jelentek meg és ünnepeltek a színpadon.

Kiemelt kép: Kern András és Hegyi Barbara a Játszd újra, Sam! című előadásban (fotó: Vígszínház)