Dés László, Geszti Péter és Békés Pál közös szerzeménye, A dzsungel könyve 1996. január 28-án debütált a Pesti Színházban. A két részes zenés játékot, amelyet Hegedűs D. Géza állított színpadra, tegnap 1300. alkalommal játszották.

„A hosszú életű előadások titka, hogy a közönséggel való találkozások pillanatai természetes önkéntelenséggel születnek meg. Mintha a néző képzelete teremtené Maugli történetét, ahol a színpadon mindenki saját életének főszereplője lesz. 1300 alkalommal magyar színpadon, megszakítás nélkül, még soha nem játszottak egyetlen magyar művet sem. Köszönet és hála minden alkotónak! Mély főhajtás az égi társulatba költözöttek emléke előtt, és hódolat mindenkinek aki odaadó munkájával, játékával élteti előadásunkat, A dzsungel könyvét, mert hisz hivatásában, a társulatban, a közönségben, a mese, az emberség, a színház erejében.” – nyilatkozta a rendező.

Érdekesség az is, hogy Borbiczki Ferenc és Méhes László a kezdetektől fogva játsszák Akela és Ká szerepét, ők ketten minden egyes előadásban színpadra léptek.

Kiemelt kép: Pillanatkép A dzsungel könyve 1300. előadása után (Fotók: Cseke Csilla/ Vígszínház)