A PIM Nyári Fesztivál egészen július 11-ig várja az érdeklődőket különleges programokkal, hogy idén ismét együtt ünnepeljék a nyarat és az irodalmat.

Tegnap este a PIM kertmozijában a Rézbőrű volt az alkony című, a magyar indiánozás történetét bemutató kiállításhoz kapcsolódva a Halott ember című film vetítésével vette kezdetét a programsorozat. Ezt követően olyan különleges programokra válthatnak jegyet az érdeklődők, mint Hirtling István Mária Sándor előtt tisztelgő Élet, bor, humor című felolvasóestje, a Székely Aladár-kiállításhoz kapcsolódó Pózban és póztalanul című zenés „kultúrtörténeti lóugrás” Pápai Erika, Benedek Miklós, Fesztbaum Béla és Kerekes József közreműködésével, vagy a Minden este bál van című beszélgetés, amelyen Zipernovszky Kornél zenetörténésszel és Parádi Andrea irodalomtörténésszel Kosztolányi és a zene viszonyát járhatják körbe az érdeklődők.

Idén sem maradnak el az irodalmi séták, melyek során a résztvevők felfedezhetik a Margitsziget tájtörténeti és kertművészeti emlékeit, megidézhetik Ady Endre személyes Budapestjét vagy barangolhatnak az Édes Anna regénybeli utcái és százéves hangulatai között. A Nyári Fesztivál helyszínei a PIM tagintézményeivel bővültek idén, így színes programok várnak az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben és a Kassák Múzeumban is mindenkire.

Kiemelt kép: Petőfi Irodalmi Múzeum (fotó: est.hu)