Tegnap átadták a színház- és filmművészeti kategória Junior Prima díjait: Kelemen Kristóf író, dramaturg, rendező, Kis Hajni filmrendező, Pallag Márton, Sodró Eliza és Waskovics Andrea színművész, valamint Szenteczki Zita rendező érdemelte ki idén a rangos elismerést.

A díjjal – immáron tizenharmadik alkalommal – azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazták, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. Idén a színházak, a szakmai és érdekképviseleti szervezetek 62 jelöltet állítottak, akik közül a hat tagú szakmai zsűri (Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója) választotta ki a díjazottakat.

A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel: a Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén támogatja a fiatal alkotókat. Az ünnepségen Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója adta át a díjakat, illetve az azzal járó pénzjutalmat.

Kiemelt kép: A díjazottak a tegnapi átadó ünnepség után (Fotó: Takarék Csoport)