Március 31-én debütál az Orlai Produkció legújabb bemutatója, a Tapasztalt asszony című drámát Tasnádi István íróként és rendezőként is jegyzi. A premiernek a Jurányi Ház ad majd otthon.

„Ebben az előadásban egyáltalán nem biztos, hogy az apa férfi és az anya nő, hőseink esküvő helyett válási partit tartanak, a férfi szüli meg a gyereket, és egy metodista lelkész bigott feleségétől szaftos szexuális felvilágosítást kapunk. Választ keresünk arra a kérdésre is, hogy miként lehet életben tartani évtizedeken át egy intenzív testi és lelki kapcsolatot, tágabb értelemben: hogyan lehet együtt tartani a családot? Kin múlik? A nőn? Az elmúlt párezer évben egyértelműen IGEN volt a válasz. A nő a család lelke, gyökere. Ha a nő eléggé aláveti magát a férfinek, ha eléggé biztos, nyugodt, meleg otthont tud teremteni számára úgy, hogy közben szexuálisan is izgató maradjon, akkor a férfi maradni fog. És ma mi a helyzet? Előadásunk egy száz évvel ezelőtti leánynevelő brosúra tanácsaiból kiindulva igyekszik megtalálni a mára érvényes válaszokat” – olvasható az előadás szinopszisában.

A produkcióban színpadra lép Péterfy Bori, László Lili, Pataki Ferenc és Schruff Milán. A díszletet Antal-Fógel Adrienn, a jelmezeket Ignjatovic Kristina tervezi, a zenéért Monori András, a mozgásért pedig Cuhorka Emese felel.

Kiemelt kép: Tasnádi István (Fotó: Szöllősi Mátyás)