35. születésnapját ünnepli Tasnádi Bence Junior Prima díjas színész.

Tasnádi Bence Budapesten született 1988. július 6-án. Édesapja Tasnádi Csaba rendező, nagybátyja Tasnádi István író. 2012-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, gyakorlatát a Vígszínházban és a Katona József Színházakban töltötte, utóbbinak pedig 2012-től hivatalosan is a tagja a mai napig (az évtizedek során azért láthatta őt a közönség a FÜGE Produkció, az Óbudai Társaskör, a Gólem Színház, a József Attila Színház és a Hybridkult Produkció egyes előadásaiban is). A Katonánál többek között olyan darabokban csillogtathatta meg tehetségét, mint A kaukázusi krétakör, a Munkavégzés során nem biztonságos, az Ahogy tetszik, a Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler, a Rozsdatemető 2.0, az Apák és fiúk, a Káli holtak, a Melancholy Rooms és a Cseresznyéskert

Tasnádi Bence a Melancholy rooms-ban (Fotó: Horváth Judit)

A színház mellett bontogatja szárnyait a mozikban és a tévéképernyőkön is: előbbi esetében a Gondolj rám, az 1945 és a Szia, Életem!, utóbbinál az Egynyári kaland, a Munkaügyek, az Aranyélet, valamint a Mintaapák színesítik a repertoárját. Alkalmanként szinkronizál is, az Énekelj! 1-2-ben Johnnyként (Taron Egerton), a Legendás állatok és megfigyelésükben Credence-ként (Ezra Miller), a LEGO Batman – A filmben Dick Graysonként/Robinként (Michael Cera) hallhatjuk, és legutóbb ő szólaltatta meg Nicholas Houltot a Renfieldben. Hangját azonban nem csak erre használja, az Ed is On zenekarban énekel is. 

Tasnádi Bence az 1945 című film egyik jelenetében (Fotó: Kritikus Tömeg)

2011-ben megkapta a Gundel művészeti díjat (amit az SZFE legjobbjának ítélnek oda), 2013-ban és 2016-ban a Színikritikusok Díját (a legígéretesebb pályakezdőként és a legjobb férfi mellékszereplésért Az olaszliszkaiban nyújtott teljesítménye miatt), és még ugyanebben az évben az említett darabért a 16. POSzT díját is. 2017-ben Junior Prima díjjal, 2022-ben Máthé Erzsi-díjjal és Vastaps-díjjal, 2023-ban pedig Pethes-Agárdi-díjjal ismerték el. Isten éltesse még sokáig!

Kiemelt kép: Tasnádi Bence (Fotó: Süveg Áron)