Május 7-én kilencedik alkalommal tárja ki kapuit a Pesti Vigadó, és várja a Nyitott Ház elnevezésű ingyenes programsorozatára az érdeklődőket. A kiállítások, koncertek, gyermek kézműves foglalkozás, drámapedagógiai foglalkozás, táncház, társasjáték foglalkozás, épülettörténeti séták, használtruha-újrahasznosító, valamint kártyatartó-készítő workshopok mellett ezen a napon az épület műemléki részei is térítésmentesen tekinthetőek meg.

A gyerekeknek szóló kézműves workshopok központi témája – a több, mint 200 éve született – Feszl Frigyes építész, a magyar romantikus építészet legjelesebb alkotója lesz, akinek életéről még többet tudhatnak meg drámapedagógus vezetésével a kis nyomozók.

Vetlényi Alma divattervező, a fenntartható divat élvonalbeli képviselője, etikusan előállított anyagok használatával és hulladékmentes gyártási folyamatokkal ismerteti meg használtruha-újrahasznosító workshopján az érdeklődőket.

A kicsiknek és nagyoknak muzsikáló Belvárosi Betyárok zenekar három nagylemezének legvidámabb dalait hozza el a Pesti Vigadóba, de hallható lesz Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter gordonkaművésznők, valamint Malek Andi és Jáger Bandi koncertje is. A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes előadása pedig igazi magyar táncházi hangulatot ígér.

Exkluzív épülettörténeti séták keretében barangolhatják be a látogatók a Vigadó romantikus hangulatú gyönyörű belső tereit, megismerhetik több mint 150 éves történelmét és az épület lenyűgözően páratlan panorámájának szépségét.

Valamennyi rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban egyes programok esetén előzetes regisztráció szükséges.

Kiemelt kép: A Pesti Vigadó tavasszal (Fotó: Pesti Vigadó honlapja)