A tatabányai Jásza Mari Színház társulata különleges kihívásra invitálja az ország teátrumainak alkotóközösségeit: olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítik közös versmondással, amelyek a színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

A feladat egyszerű: a kihívott társulatok tagjainak egy magyar költő versét kell elmondaniuk, lehetőleg minél több résztvevővel, ennek megfelelően minél több részletre felosztva, amelyből egy #TársulatiVersmondásKihívás és #SzínháziSzolidaritás hashteggel ellátott videót kell készíteniük, amelyet megosztanak saját közösségi média felületeiken. A felvételek végén van mód feltüntetni annak az adománygyűjtő szervezetnek a nevét, elérhetőségét és számlaszámát, amelynek munkájára az adott teátrum társulata szeretné felhívni a figyelmet, illetve megnevezni a következő kihívott teátrumot.

A Jászai Mari Színház társulata Radnóti Miklós Nem tudhatom című versével indította el a sorozatot, az ő támogatott szervezetük a Kálomista Gábor és Schell Judit által életre hívott Színházi Szolidaritási Alap Alapítvány, kihívottjuk pedig a Miskolci Nemzeti Színház.

Kiemelt kép: Egri Márta, Crespo Rodrigo és Danis Lídia (Fotó: Jászai Mari Színház)