Karácsony közeledtével mindenki igyekszik jót tenni, lépten-nyomon jótékonysági akciókba botlunk, mindenki törekszik arra, hogy azokra is gondoljon, akiknek kevesebb jut a szeretetből, az odafigyelésből. A Vörösmarty Színház művészeivel új társadalmi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy tehetünk a magány ellen. Ez a kezdeményezés azonban nem csak erre a rövid időszakra, hanem hosszú távra szól.

A kampányhoz tíz színművész: Ballér Bianka, Kerkay Rita, Varga Lili, Egyed Attila, Juhász Illés, Kelemen István, Keller János, Nagy Péter, Sághy Tamás és Trokán Péter csatlakozott, akik vállalták, hogy a székesfehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény otthonainak lakóival felveszik a kapcsolatot – telefonon vagy online -, hogy az ünnepek előtt egy kis beszélgetéssel, verssel, történetekkel dobják fel a jelenleg még nagyobb elszigeteltségben élő időseket.

A Neked is van időd! címet viselő kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mindenkinek vannak olyan idős emberek a környezetében, akik magányosan élnek. Akik nem azért állnak hosszú percekig a közértben a pénztárnál, mert bosszantani akarják a többi a vásárlót, hanem mert talán napok óta a pénztáros az egyetlen, akihez szólni tudnak. A magány elszigetel. A nyitott szív, az odafordulás, az a 10 perc, amit egy vadidegen idős emberre szánunk, neki talán egy hétre elegendő feltöltődést adhat. Legyen rá időnk!

Kiemelt kép: Kerkay Rita a Jótékonysági akció közben (Fotó: Vörösmarty Színház)