A Katona József Színház március 5-én tartja következő bemutatóját: Tarnóczi Jakab Melancholy rooms címmel rendez a mából merítkező előadást, ugyanis a színdarabot a társulat tagjaival közösen hozza létre, megjelenítve az európai kultúra archetipikus alakjait, az elmúlt időszak közös traumájából inspirálódva.

Az egymás mellett futó magány-történetek olyan prózában és énekben elbeszélt monológok, amelyeknek a valósághoz ugyan nincs közük, ám mégis olyan kérdéseket feszegetnek, amelyek – túlzás nélkül állíthatjuk – most az egész emberiséget foglalkoztatják: Hányan ülnek most a szobáikban egyedül? Miért vannak ott, és mióta? Meddig lehet ezt kibírni?

A folyton mozgásban lévő hús-vér zene-klip (a műfaji megjelölés zenés magány nyolc hangra) egymástól és a világtól elszigetelt alakjait Dankó István, Lengyel Benjámin, Pálmai Anna, Rezes Judit, Szirtes Ági, Takátsy Péter, Tasnádi Bence és Bodnár Erika keltik életre. A látványért Gilika Ilka, a zenéért Bencsik Levente és Hunyadi Máté felel, a darab dramaturgja pedig Kukk Zsófia.

Kiemelt kép: A Melancholy room olvasópróbája (Fotó: Horváth Judit)