Februárban két alkalommal is rendhagyó tárlatvezetésre invitál a Múzeum, az Esterházy Art Award 2021 kiállításhoz kapcsolódóan.

Az idei Esterházy Art Award díjhoz kapcsolódó kiállítás méreténél, központi szerepénél és a jelölt művészek gondos kiválogatásánál fogva a fiatal művészeti szcéna legmértékadóbb áttekintésének minősül. Az Esterházy Art Award kulturális jelentősége nemcsak a kortárs művészet támogatásában rejlik, hanem abban a lehetőségben is, hogy új társadalmi tendenciákat és gondolkodásmódokat ismerjünk fel.

A február 5-én 16 órakor kezdődő tárlatvezetést Etentuk Inemesit – az Artlocator Magazine alapítója, művészeti konzultáns és tanácsadó tartja. “Közösen megfigyeljük azokat az új tendenciákat a hazai kortárs képzőművészetben, amelyek a figurális festészetre és az efemer anyaghasználatra valamint az expresszív közlésformákra utalnak” – fogalmaz. 

Február 12-én 16 órától pedig Csepelyi Adrienn újságíró kalauzolja az érdeklődőket. “Csak egészség legyen meg kortárs művészet!” – ez a WMN újságírójának mottója, aki szenvedélyesen keresi és írja meg a popkultúra összefüggéseit és életünkre gyakorolt hatását. Ahogy Popfilter című podcastjében, úgy tárlatvezetéseiben is előfordulhat bármi a zenehallgatástól a versekig, a személyes sztoriktól a legkülönfélébb kulturális referenciák felidézéséig. Egy biztos: unalom kizárva.

Az eseményen kiállítási belépővel vagy bérlettel lehet részt venni regisztrációt követően. Regisztrálni  IDE KATTINTVA lehetséges.

kiemelt kép: A Ludwig Múzeum plakátja