Szeptemberben debütál a Ramazuri, a Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház legújabb közös tánc-cirkuszi produkciója. A látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított előadás a táncszínházi világ új dimenziójába repíti a nézőt.  Ebben a világban maga a mozgás a nyelv, amit a test és az arcjáték beszél el. Humor és dráma kéz a kézben járnak, mindeközben pedig egyformán van jelen az elegancia és a komédia, a valóság és a fantasztikum.

Az előadásban olyan tehetséges művészek mutatkoznak be, mint Eleonora Accalai, Bacsó Gabriella, Bundschuh Vera, Dévai Lúcia, Dragos Dániel, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Ivanov Gábor, Javier Mario Salcedo Hernández és nem utolsó sorban Szilvási Anna.

A Társulat a kortárstánc mellett az újcirkusz világán keresztül szólítja meg közönségét. Az előadás egyik fő eleme a látvány, amelyben speciális cirkuszi eszközök és térelemek adnak lehetőséget a meghökkentő mozdulatok és a különleges formavilág kibontakozásának. Az előadás másik kulcseleme az élőzenei hangzás. Farkas Izsák és Szarvas Dávid duója garantálja a fergeteges karneváli hangulatot, melyben az elektrowsing, az etno, a jazz és hip-hop irányzatok is megjelennek az elektromos hegedű és a hangsúlyos beatbox mellett. A zene nem csak kísérője, hanem szerves része is a produkciónak. 

Bővebb információ az előadásról és a pontos időpontokról a Duda Éva társulat honlapján olvasható!

Az előadás az EMMI, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Táncszínház, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület, az Inspirál Cirkuszközpont és a Movein Stúdió közreműködésével valósult meg.

Kiemelt kép: Jelenet a Ramazuri című előadásból (Fotó: Gordon Eszter)