A hosszú távú működés stabilizálására Szabad a tánc? címmel hirdetett támogatói kampányt a Duda Éva Társulat: május 7-ig 20 nagykövet – akik között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt megtalálhatók – kampányol a tánc szabadságáért és a társulatért.

A Duda Éva társulat missziója a kortárs művészetek, ezen belül is a kortárstánc népszerűsítése és megismertetése új közönséggel, szélesebb társadalmi rétegekkel. Mindemellett komplexebb módon, a művészet teremtő lehetőségeit kihasználva korszerű és fenntartható szemléletmódot hirdet a legkülönbözőbb programokon keresztül. „Sajnos azonban a sok éves eredményes és látványos munka ellenére sincs szilárd talaj a szervezet lába alatt” – mondta el Duda Éva. A bizonytalanság és a pénzügyi megvonás a kulturális terület számos szegmensét érinti, a társulat működése így most végképp tervezhetetlenné vált, ezért indították el a támogatói kampányt, amelynek célja a támogatások mellett a kortárstánc népszerűsítése, valamint a szervezet célközönségének bővítése.

A követes adománygyűjtés lényege, hogy a szervezet értékrendjéhez közel álló, elkötelezett emberek a társulatot képviselve támogatást gyűjtenek, kampányolnak a szervezet számára. A nagykövetek felkérésekor esszenciális szempont volt, hogy hiteles embereket válasszanak. „Követeink a legkülönbözőbb területekről érkeznek, azonban egy közös bennük: a kortárstánc és a művészetek iránti szeretet és elköteleződés. Büszkék vagyunk arra, hogy húsz csodálatos ember képviseli társulatunkat és elhivatottan áll ki a kortárstánc és a művészet ügye mellett!” – hangsúlyozta Duda Éva. A követek között szerepel többek között Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin színész, Erkel László Kentaur díszlet- és jelmeztervező, Valuska László, a Margó Fesztivál igazgatója, Csobot Adél énekes, színésznő, Reisz Gábor filmrendező, Farkas Izsák hegedűművész, Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszó és Epres Panni divatmodell.

A társulat hosszú távú célja a 30 napos kampánnyal, hogy a nemzetközi trend mentén egy elkötelezett pártolói kört építsenek ki, amelynek segítségével szabadon alkothatnak és magas színvonalon közvetíthetik a hazai kortárs kultúrát. A kampányról bővebben az alábbi oldalon lehet olvasni.

Kiemelt kép: Jelenetkép a RAMAZURI című előadásból (Fotó: Gordon Eszter)