Halál. Gyász. Elmúlás. Veszteség. Erőszak. Tragédia. Megaláztatás. Erős szavak, nem is nagyon beszélünk róluk, mintha attól nem lennének. Pedig életünk részei, ha tetszik, ha nem. Polcz Alaine  – a Magyar Hospice Mozgalom és alapítvány  létrehozója – életében számos borzalmat és megrázkódtatást élt át, de a reményt, hogy egyszer minden jobb lesz, soha nem adta fel.

Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő nem kisebb dologra vállalkozik önálló estjében, minthogy ezeket a tabutémákat közelebb hozza hozzánk, Polcz Alaine életén keresztül. A Teljes lényeddel című előadás a hitet, a reményt, a kitartást, az akaraterőt hivatott megmutatni, és megértetni azt, hogy az ember mindig, minden szituációból képes talpra állni. Ahogy a színésznő fogalmaz: „a pozitív szemlélet bennem is megvan, de ebben az a zseniális, hogy tanulható és tanítható dolog”.  A B. Török Fruzsina rendezte előadásban Gubás Gabi segítségével saját életünk eddig megválaszolatlan kérdőjeleire is válaszokat kaphatunk. És az is biztos, hogy a másfél órás előadás után egy életre megjegyezzük Polcz Alaine nevét.

A megrázó hatású monodráma legközelebb október 30-án 19 óra 30 perces kezdettel lesz látható új helyszínén, a Thália Színház Télikertjében. Jegyek még kaphatók!

Kiemelt kép: Gubás Gabi a Teljes lényeddel című előadásban (Fotó: Irány Pécs!)