Október 1-jén a 65 éves Ötöslottót ünneplő ingyenes koncerten Rúzsa Magdi, a Follow The Flow és a Valmar is fellép a Puskás Aréna Szoborparkban. A Szerencsejáték Zrt. a koncerten a termékei helyszíni értékesítéséből befolyt összeget az Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlja fel, amely a Kapaszkodó gyermekfejlesztő programján keresztül nehéz körülmények között élő gyerekeket támogat.

Az október 1-jei koncert fő fellépője az egyik legnépszerűbb hazai énekesnő, Rúzsa Magdi, aki két évtizede tartó pályafutása alatt számos teltházas turnén vett részt, sikeres lemezeket készített, megkapta a Fonogram-díjat, a Petőfi Zenei Díjat, valamint a Máté Péter-díjat is. „Nagyon fontos számomra a koncertezés és örülök, hogy visszatértem a színpadra. Az elmúlt időszakban új dalok is születtek. Nekem is van egy alapítványom, amely hátrányos helyzetű gyerekeket támogat, átérzem az ügy fontosságát” – árulta el Rúzsa Magdi, aki év elején hármasikreknek adott életet. A nyári fesztiválszezonban is számos sikeres koncertet maga mögött tudó Follow The Flow tagjai, Vincze Gergely, Molnár Csaba és Szakács Gergő arról beszéltek, hogy egy várhatóan több tízezres közönség előtt fellépni számukra extra motivációt jelent. A szuperkoncerten a Valmar is játszik: a két tag, Marics Péter és Valkusz Milán beszámolt arról, hogy az egykori R-Go-sláger, a Bombázó feldolgozásával a közelmúltban keményebb, rockosabb vizekre eveztek.

A koncerttel egyúttal az Ökumenikus Segélyszervezetet is támogatni kívánják a szervezők. „Sokféle együttműködés zajlik a Szerencsejáték Zrt.-vel, folyamatos közöttünk a párbeszéd, rendkívüli helyzetekben, így árvíz vagy a Covid idején is számíthattunk a támogatásukra” – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. A Kapaszkodó programon keresztül háromezer gyermeknek biztosítanak többek közt iskolán kívüli korrepetálást vagy fejlesztő foglalkozást. Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta, hogy a tavalyi szuperkoncerten négymillió forint gyűlt össze a Kapaszkodó program támogatására. A műsort ráadásul a fogyatékossággal élők egy külön, a színpad közelében elhelyezett akadálymentes lelátóról élvezhetik.

Kiemelt kép: Rúzsa Magdi (Fotó: Koncz Márton)