Március 19-én rajtolt el az RTL Klub műsorán egy vadonatúj szituációs komédia, A Séf meg a többiek. A Scripted Productions gyártásában készült produkció főbb szerepeiben Schneider Zoltánt, Jéger Zsombort és Dobos Evelint köszönthette a közönség, de rajtuk kívül olyan ismert arcok is felbukkantak a gasztrohumorizálásban, mint Pavletits Béla, Csonka András, Mészáros Máté és Anger Zsolt (eredetileg Miller Dávid is szerepelt volna a sorozatban, de az ifjú tehetség végül mégsem tudta vállalni a felkérést). 

A Séf meg a többiek története egy előkelő budapesti étteremben játszódik, ahol az alkoholista és sportfogadásokért függő séf (Schneider Zoltán) igazi fura szerzetekkel dolgozik együtt annak érdekében, hogy tökélyre vigyék a helyet, csakhogy a dolgokat alaposan felforgatja egy újonnan érkezett, zöldfülű szakács (Jéger Zsombor), aki korábban egyéjszakás kalandba bonyolódott az étterem ügyvezető menedzserével (Dobos Evelin). A szituációs komédiához tehát minden adott (különc karakterek, nem mindennapi helyszín, zűrös alaphelyzet), amivel a sorozat alkotói igyekeztek is élni az első epizódok során, azonban a szériától hamarosan búcsúzniuk kell a nézőknek, szerencsére csak átmenetileg. 

A Séf meg a többiek az első évad tizedik részének bemutatása (május 21, szombat, 20:00) után szünetre vonul, és egyelőre nem tudni, hogy mikor láthatjuk a további epizódokat. Hogy az RTL Klub miért döntött amellett, hogy két részletben adja le az első szezont, azt egyelőre nem tudni, viszont azt igen, hogy miről fog szólni a tizedik fejezet: „A Séf kap egy fülest, hogy a Fradi a legjobb játékosai nélkül áll ki az Újpest ellen. A Séf életében először a sajátjai ellen fogad – hogy ezzel nagy pénzt szakítson. Csakhogy a fogadáshoz előbb elő kell teremteni a pénzt. Milán és Viki között folytatódik az adok-kapok, de ezúttal nagyon messzire mennek egymás heccelésében…”

Kiemelt kép: Schneider Zoltán (Fotó: Port.hu)