„Különleges egyéniség – szarkasztikus humor – energia bomba – már életében legenda!”

Ki mást is fémjelezhetne ez a néhány szó jobban, mint a 85. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas, Érdemes és Jászai Mari-díjas színművészt, a Turay Ida Színház örökös tagját, Pásztor Erzsit!

Az egész ország a Szomszédok című televízió sorozat Janka nénijeként ismerte meg és zárta szívébe a rendkívül sokoldalú, és közvetlensége miatt nagyon népszerű színésznőt. Pásztor Erzsi nagyszerű színházi szerepek hosszú sorát játszotta el az elmúlt évtizedek során. Derűje ragadós, helytállása a színészi pályán példaértékű. Legújabb bemutatójában, Varsányi Anna Fergeteges látogatás című darabjában, hozzá illő módon borítja fel a mindennapokat, és kuszálja össze a szálakat, minden lében kanál, szókimondó, de mérhetetlenül szerethető nagymamaként. A vígjátékban társai Détár Enikő, Babicsek Bernát és Bodor Szabina.

Babicsek Bernát és Pásztor Erzsi a Fergeteges látogatás című előadásban (fotó: Hurta Hajnalka)

Kollégái a Turay Ida Színházban így nyilatkoztak róla: „Pásztor Erzsi egy energiabomba, egy példakép, aki már életében legendává vált. A fiatalabb művészeket tiszteletre, szorgalomra, alázatra, egyszóval profizmusra tanítja. A hozzá hasonló nagy ikonok egyik titka, hogy ők maguk nem érzik a saját korukat.  Az, hogy közel 85 évesen még mindig ilyen szellemi frissességben és kirobbanó energiával jár kel a színpadon, hatalmas teljesítmény, és mindent meg kell tennünk azért, hogy méltóképpen köszöntsük és ünnepeljük őt.”

Ebből a nem mindennapi alkalomból, szeretettel várják a Közönséget a Turay Ida Színház dísz-előadására 2021. szeptember 24-én 19 órára,  Budapesten,  a VIII.ker. Kálvária tér 6-ba!

Kiemelt kép: A díszelőadás plakátja