Augusztus első napjaiban újabb próbafolyamat kezdődött el a Budaörsi Latinovits Színházban. A Születésnap című dráma várhatóan 2020. szeptember 26-án kerül bemutatásra Pelsőczy Réka rendezésében.

A darab a családon belüli zaklatás problémáját dolgozza fel: „Hagyjuk, hogy a nálunk erősebb, hangosabb mondja meg kik vagyunk, mit csináljunk és hol a helyünk. A felnőttség azt jelenti, hogy az ember a saját lábára áll. Csak az tud felelősséget vállalni, aki tudja a jogait és él is velük. Könnyű ezt mondani, de minden személyes történet, hihetetlenül bonyolult, és minden kiállás nehéz. És fontos, hogy miután megöltük apáinkat, legyen tudásunk, célunk, és saját mondanivalónk, amivel a helyükbe lépünk.” –Pelsőczy Réka így foglalta össze a dráma legfontosabb mondanivalóit.

Az előadásban játszó színészeket nagyrészt a budaörsi társulat adja: Chován Gábor, Böröndi Bence, Bohoczki Sára, Ilyés Róbert, Takács Katalin, Páder Petra és Bregyán Péter. Azonban új tagok és vendégszereplők is megjelennek majd a színpadon: Nagy Katica, Szőts Orsi, Mertz Tibor, Miklós Marcell és Kocsó Gábor.

Kiemelt kép: Pelsőczy Réka a Születésnap olvasópróbáján (Fotó: A Budaörsi Latinovits Színház Facebook oldala)