A népszerű és kedvelt énekes-színésznő jelenleg a Pécsi Nemzeti Színházban próbál: a Chicago, minden idők legsikeresebb Broadway musicaljének egyik főszerepét, az érző szívű, ám keménykezű börtönőr Morton mamát (Mutert) alakítja.

Nagyon meglepődtem, amikor tavasszal jött a felkérés, ugyanis ez a szerep egyszer már elment mellettem. A Győri Nemzeti Színház egykori igazgatója, Korcsmáros György kért fel Morton mama szerepére. De akkor már várandós voltam a lányommal, a premier pedig a szülés idejéhez esett közel, így nem tudtam vállalni. Volt szomorúság bennem emiatt, mert úgy éreztem, hogy ez a szerep szinte utánam kiált. Így most, mikor megkerestek, kicsit úgy éreztem, hogy visszakaptam a lehetőséget. Jó volt a pécsi kollégákkal találkozni, többen is vannak, akikkel már dolgoztunk együtt, de én is könnyen belesimultam a közegbe. A próbák nagyon hatékonyak, most már Vincze Balázzsal gyúrjuk a koreográfiákat is. Nagyon pozitív felfedezés számomra Vidákovics Szláven, aki nemcsak felkészült, hanem tűpontosan tudja, hogy mit és hogyan akar” – mondta a bemutatóval kapcsoltban a színésznő, akit nagy örömmel fogadott a pécsi társulat.

A Vidákovics Szláven rendezésében színre kerülő előadás a fülbemászó slágerek népszerű dallamaival, a látványos koreográfiával, táncokkal, kiváló színészi alakításokkal és még egyéb izgalmas meglepetésekkel kerül bemutatásra október 15-én. A színház két állandó és kiváló koprodukciós partnere is garanciája a magas színvonalú előadásnak. A Pécsi Balett társulata Vincze Balázs Harangozó-díjas, érdemes művész koreográfiájával, valamint a Pannon Filharmonikusok egy formációja, a Pécsi Szimfonietta zenei közreműködésével, Bókai Zoltán vezényletével csendül fel hamarosan estéről-estére egyebek mellett a mindenki által ismert ikonikus nagy sláger: And All That Jazz!

Kiemelt kép. Szulák Andrea (Fotó: Steindl Gabriella)