Márciusban is folytatódik a Játékszín irodalmi sorozata, Szabados Ági vendége ezúttal Szűcs Péter lesz, aki eredendően újságíró, elsősorban azonban az utazás és a világjárás szerelmese, hosszú évek óta vezeti blogját kalandjairól Peter’s Planet Travel címmel. Első könyve ezen tapasztalatokból merít, a történelmi időszakokon és kontinenseken átívelő Dharma című családregény 2022-ben jelent meg a Libri Könyvkiadó gondozásában.

A sodró regényfolyam forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén járunk az Észak-alföldi régióban, itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet. 

A március 25-i reggelin nem csak irodalmi élményben lesz része a résztvevőknek, a regény szereplőinek izgalmas életútja mellett különleges élménybeszámolóra is számíthatnak majd a Játékszín Julius Meinl színpadán – Szabados Ági vezetésével.

Kiemelt kép: Szűcs Péter (Fotó: Kaszás Tamás)