A Nemzeti Színház művésze természetesen nem választott magának másik hivatást, hanem a kortárs orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Fodrásznő című művének Irina nevű karakterét eleveníti meg február 13-án, 19 órától a teátrum online stream műsorában.

Az orosz színházi élet egyik meghatározó alakja, a “Kiszlorod” (Oxigén) elnevezésű színházi mozgalom elindítója, a rendezőként és színházi pedagógusként is ismert Viktor Rizsakov jegyezte darab a boldogság után vágyódó nő drámájának egyetemes problémáit fogalmazza meg. 

A másfél órás előadás során Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila és Tóth László játéka Rizsakov színházi formavilágába varázsolja a nézőket, melynek egyik jól felismerhető sajátossága, hogy az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondást emeli költői szintű látomássá, amely minden korosztály arra érzékeny rétegét képes megszólítani, részvétre és életének újragondolására késztetni.

A Kozma András dramaturg fordításában színpadra állított produkció a szakmai zsűri döntése alapján elnyerte  a X. POSZT legjobb előadásának díját 2010-ben, a címszereplő Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakításért járó elismerést kapta a Maszk Színészegyesülettől.

Jegyet a NEMZETI StreamPAD soron következő előadására a színház weboldalán keresztül válthatnak.

Kiemelt kép: Trill ZsoltSzűcs Nelli, Kristán Attila és Tóth László (Fotó: Eöri Szabó Zsolt / Nemzeti Színház)