Március 25-én kerül bemutatásra Ennyit tudtunk segíteni címmel a Thália Télikertben Szűcs Krisztián, zenész (HS7, Budapest Bár, NAZA) és Szálinger Balázs, költő közös előadása.

A páros, bár húsz éve ismeri egymást, a Rájátszás nevű sorozat keretében dolgoztak először együtt. 2014 tavasza óta Szűcsinger néven saját kétfős formációjukkal is tesztelik a közönség idegeit. Első kiadványukkal, ami egyszerre könyv és egyszerre lemez, 2018 őszén jelentkeztek a Rózsavölgyi Kiadónál. 2019 májusában egy speciális, teljes zenekaros esten megtöltötték a Müpa 500 fős nézőterét is. Az elmúlt öt-hat évben mintegy ötven koncertet adtak vidéken és Budapesten, könyvtárakban és nyári fesztiválokon.

A mostani előadás műfaja – a művészek szavával élve – meghatározhatatlan: koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Az est szervezőereje a közös mániák (Petőfi Sándor, Beatles, a magyar kabaré) felmutatása és a humor, amit legalább két ember biztosan érteni és szeretni fog. És hogy mi vár a nézőkre ezen a különleges estén? Tinédzserkori versek, popslágerek boroscímkéből és magyar versekből, megjelenés előtt tesztelendő zenék, háború és béke, jelenetek, magyar szövegű Beatles, pszichedelikus Petőfi – és az est végén a Világslágerek magyarul, melynek során végre ez a viharvert kis nép is saját nyelvén élheti át a legnagyobb listavezető dalokat.

Kiemelt kép: Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs (fotó: Oszlánczi Zsófia)