Gallusz Nikolett, Serbán Attila, és Sasvári Sándor főszereplésével, Szirtes Tamás rendezésében érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára jövőre a Jézus Krisztus Szupersztár.

A musical több mint 30 év után tér vissza bemutatása színhelyére, a Dóm térre. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice varázslatos műve a Szegedi Szabadtéri Játékok életében különleges szerepet tölt be, hiszen 1986-ban itt mutatták be Magyarországon először. Az eredeti musical 1971-ben debütált New Yorkban, majd a világ szinte valamennyi országában – többek közt Angliában, Svédországban, Ausztráliában, Párizsban, Spanyolországban, Brazíliában és Ázsiában is – elsöprő sikert aratott. A Jézus utolsó napjait feldolgozó történet Hollywoodot is inspirálta, a rockoperából 1973-ban egy Oscar-díjra jelölt filmadaptáció is készült, majd 2000-ben egy modernebb hangvételű feldolgozás született belőle.

A világhírű rockopera 2020 nyarán a Madách Színház társulatával, Szirtes Tamás rendezésében érkezik Szegedre. A művésznek olyan felejthetetlen Dóm téri előadásokat köszönhetünk, mint például a Szerelmes Shakespeare, a négy évadon át játszott nagysikerű musical, a Mamma Mia! vagy A nyomorultak. A jövő nyári produkcióban Pilátust Sasvári Sándor alakítja, aki már az 1986-os Dóm téri ősbemutatóban is szerepelt, akkor Jézusként láthatta a közönség. Jézus tanítványát, Júdást a hazai musicalszínjátszás egyik meghatározó alakja, Serbán Attila, míg Mária Magdolnát Gallusz Nikolett játssza.

A Jézus Krisztus Szupersztár öt estén, át július 3-án, 4-én, 5-én, 10-én és 11-én nyűgözi le a Szabadtéri szerelmeseit.

Kiemelt kép: Gallusz Nikolett a Jézus Krisztus Szupersztár című előadásban (fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok)