Városi sportolók veszik birtokba ma a főváros utcáit és vizeit, hogy megmutassák a városi környezet is tökéletesen alkalmas a mozgásra.

A Budapest Urban Games (BUG) 2020-ban négy különböző sportágban várja a sportolni vágyókat, például újra megvalósult a belvárosi Duna-átúszás, amelyen többek között Sztarenki Dóra színésznő, az esemény arca és Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó is részt vettek. „Hogy miért vállalkoztam a Duna átúszására? Azt tettem, amit szoktam. Előbb cselekedtem, mint gondolkodtam. De ha már megígértem, megcsinálom! […] Azt mondták, hogy ha gáz lesz, kihúznak.” – mondta el Sztarenki Dóra. – „A városban szeretek sportolni, nem teremben. Néha elmegyek a Margitszigetre futni és mindenhova biciklivel közlekedem. Kirándulni is szeretek. Számomra a városi sportolás közösségi élmény!”

Kovács Kokó István (fotó: Budapest Urban Games)

Kovács Kokó István szintén csatlakozott a Duna-átúszáshoz. „Még bele se gondoltam, hogy ötven éves vagyok, nagyon nem érzem magam annyinak. Ha visszagondolok arra, hogy 20 évesen mennyire idős embernek gondoltam egy ötvenest… […] Át fogom úszni a Dunát, immár harmadszor. Ez nekem nem a nagy sportteljesítmény miatt fontos. Élvezni akarom az úszást, a Dunát, azt, hogy Budapest közepén sportolhatok. Ennél jobb a világon nincs!” – árulta el az olimpiai bajnok ökölvívó.

Kiemelt kép: Sztarenki Dóra (fotó: Budapest Urban Games)