A bizonytalan pénzügyi helyzetre való tekintettel elmarad a Kasszasiker bemutatója az Átriumban, nyár közepén pedig egy újabb előadástól búcsúzik a teátrum.

Az eredeti tervek szerint a finn származású Bengt Ahlfors Színházkomédia című vígjátékával zárta volna az évadot az Átrium. Pár héttel a jegyértékesítés megkezdését követően azonban változott a terv: ugyanazzal a szereplőgárdával és rendezővel, ám egy teljesen új darabot mutattak volna be Kasszasiker címmel. A történet szerint egy színház a bezárás szélére kerül: mert nem teljesítették a minisztérium által előírt kvótát. Így a túlélés érdekében muszáj tartani még egy bemutatót, amely ráadásul a kultúrpolitikai célokkal is összhangban van. Azonban az Átrium színház tegnap kiadott közleménye szerint a színház körül kialakult bizonytalanság nem biztosítja a nyugodt, zavartalan alkotómunka körülményeit, így a Kasszasiker című előadást terveikkel ellentétben nem tudják bemutatni.

Nem ez az egyetlen olyan előadás, amely áldozatául esett a kulturális TAO megszüntetése következtében kialakult helyzetnek. A színház a következő évadtól már nem tudja vállalni a Chicago műsorra tűzésének jogi és anyagi feltételeit. A jelenleg kitűzött előadásokat megtartják, így John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse musicalje július 5-én, az 50. előadással búcsúzik a közönségtől.

Kiemelt kép: Péterfy Bori és Herczeg Adrienn a Kasszasiker olvasópróbáján (fotó: Mészáros Csaba)