Nagy Dániel Viktor egy ideje nem „csak” színészként lép színpadra, Hrutka Róberttel való hosszú évek óta tartó zenei együtt gondolkodása tavaly kettőjük akusztikus duójának megalapításához vezetett. Ebben az évben azonban emelik a tétet, Wigama Lekko néven immáron három kiváló zenésszel kiegészülve első nagylemezük bemutatókoncertjére készülnek, amelynek április 20-án este 20 órai kezdettel az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

„Nekem a zene gyerekkorom óta iszonyatosan fontos. Hamarabb képzeltem el, hogy a saját dalaimat több ezer embernek énekelem, mint hogy egyáltalán megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy színész leszek. A színészet a személyiségfejlődésemben, a formálódásomban nagyon nagy szolgálatot tett, és tesz a mai napig, de a zenét nem tudja helyettesíteni. Az pótolhatatlan. Jó, hogy magam felé fordított a színház és azt az önismeretet, amit szereztem, bele tudom most fogalmazni a dalszövegekbe.” – fogalmazta meg a zenével való kapcsolatát Nagy Dániel Viktor egy korábbi interjúban.

Az album anyaga többféle stílust és műfajt vegyít, a dalok írása közben a páros kifejezett törekvése volt, hogy egyfajta komplexitás jellemezze a végeredményt: a lágyabb melódiák mellett karcosabb, rockosabb nóták is helyet kapnak. A zenekarban a folkos hangzásért Szabó Árpád (hegedű) felel elsősorban, a ritmusszekciót pedig Fehérvári Attila (basszusgitár) és Nádor Dávid (ütőhangszerek, ének) adja. A koncertre még néhány jegy elérhető, ne hagyjátok ki a tavasz egyik legizgalmasabb zenei élményét!

A Wigama Lekko (Fotó: Sin Olivér)

Kiemelt kép: Nagy Dániel Viktor és Hrutka Róbert (Fotó: Sin Olivér)