A szombathelyi Weöres Sándor Színház szombaton különleges programokra invitálja nézőit: 15 órától a Fő téren mutatkoznak be a 2021/22-es évad bérletes bemutatói. Az alkotók ízelítőt mutatnak az Ájlávjú, az Árad a gazság és a Vízkereszt, vagy amit… című produkciókból, a JátsszMa Műhely pedig egy Weöres-versjátékot ad elő.

A program során muzsikál Szabó Tibor és Peltzer Géza, Keller Dénes Emőke és Keller Dániel, valamint unplugged koncertet ad a Mágikus Mintha zenekar. A Mészáros cukrászda feketéit kortyolgatva nézhetik meg a résztvevők a teátrum művészeinek Kávészünet című műsorát, illetve a szervezők egy izgalmas kapcsolati útvesztővel is készülnek, melynek keretében a színház épületének különböző pontjain oldhatnak meg feladatokat a résztvevők.

A nap zárásaként a Püspöki Palota Látogatóközpontjának dísztermében kerül bemutatásra Az ígéret földje című királydráma, felolvasószínházi formában. IV. Károly visszatérési kísérletének történetét az esemény 100 éves évfordulóján tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás 19 órakor veszi kezdetét, a részvétel ingyenes, de jegyirodai regisztrációhoz kötött.

Kiemelt kép: A Weöres Sándor Színház épülete (Fotó: nyugat.hu)