A Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány azzal a nem titkolt szándékkal jött létre, hogy a Káli-medencében segítse a közösségi kulturális hagyományok, értékek ápolását, és a művelődésre szerveződő közösségeket.

Az alapítvány egyik fontos pillére a KŐFESZT Folkklub, amelynek rendezvényein a Káli-medence falvaiban havonta mutatkozik be egy-egy Kárpát-medencei tájegység, annak hagyományán, néprajzán, történelmén és gasztronómiáján keresztül. Következő rendezvényük, április 23-án, a Köveskáli Művelődési Házban lesz, ahol a népdalt és a néptáncot legmagasabb szinten képviselő hazai előadóművészekkel várnak minden érdeklődőt.

A rendezvény alatt lehetőség lesz kipróbálni, esetleg megtanulni citerázni Tóth László segítségével, a csodálatos hangú Navratil Andreával együtt énekelni válaszúti és bonchidai dalokat, majd a program fénypontjaként Pál István Szalonna és bandája húzza a talpalávalót. Szabó Csaba és a Tördemic Néptáncegyüttes a a tánctanításban lesz a közönség partnere. A szervezők ezúttal is gondoltak a gyerekekre, őket a nap során kézműves foglalkozások várják.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Kultúráért Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával jött létre.

Időpont: 2022. április 23. 15:00 – 19:00

Helyszín: Művelődési Ház, 8274 Köveskál, Henyei utca 7.

Kiemelt kép: Navratil Andrea (Fotó: Steindl Gabriella)