Június 19-én a Csiky Gergely Színház nemrég bemutatott darabja, a Furcsa pár avatja fel a Kultkikötő megújult színpadát Balatonbogláron, a nézők most először vehetik birtokba a Varga Béla Kulturális Központ felújított külső és belső tereit.

A színpadavató és a szabadtéri bemutató ünnepi hangulata szépen összecseng azzal az emelkedett atmoszférával, ami jelenleg nálunk, a Kultkikötőben uralkodik. Nagyon hosszú ideje nem találkoztunk a nézőinkkel, így önmagában is egy ünnepi alkalomként tekintenénk a nyitóelőadásra, de a körülményeknek és a csillagok együttállásának köszönhetően több okunk is lesz az ünneplésre” – mondta Nagy Viktor, a nyári művészeti fesztivál igazgatója. A Csiky Gergely Színház hosszú ideje először tér vissza a Balaton-parti településre, ezzel egy korábbi hagyományt elevenít fel a nagymúltú teátrum és a Kultkikötő, hiszen a Csiky előadásait évtizedekkel ezelőtt a nyári időszakban Balatonbogláron is bemutatták.

Az ünnepi nyítóelőadást követően sorra érkeznek majd a Balaton-parti helyszínekre – Balatonföldvárra, Balatonszárszóra, Balatonboglárra, Balatonfenyvesre – az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciók: fellép mások mellett a Budapest Bár, a Tátrai Band, A GRUND – vígszínházi fiúzenekar, de emellett a Thália Színház Álmomban megcsaltál című vígjátéka, a Zenthe Ferenc Színház Képzelt beteg című előadása, valamint az Orlai Produkció Válaszfalak című darabja is látható lesz Kern András és Hernádi Judit főszereplésével.

Azt gondolom, hogy hozzánk hasonlóan a nézők is érzik azt, hogy a kultúra gyógyír a léleknek. Bízunk benne, hogy az általunk szervezett előadások, koncertek segíthetnek kiheverni az elmúlt időszak nehézségeit, fájdalmait. A kollégáimmal azon leszünk, hogy a programjainkon minden feltétel adott legyen ahhoz, hogy legalább ideig-óráig megfeledkezzünk a mögöttünk álló időszak küzdelmeiről” – ígérte Nagy Viktor a Kultkikötő közönségének.

Kiemelt kép: Nagy Viktor (fotó: Sebestyén Blanka)