Gyere, gyújtsd meg a fényt, azokért, akik nincsenek itt, / Kiket álmainkban megölelünk!” December 11-én jelent meg Dés László és Geszti Péter legújabb dala, a Csillagszórás, ami sokkal többről szól, mint a karácsony ünnepe.

A koronavírus-járvány miatt idén legtöbbünk nem töltheti megszokott módon a szentestét: a nagycsaládok nem lehetnek együtt, a nagyszülők pedig nem találkoznak majd unokáikkal. A legendás alkotópáros új dala ezt a keserű életérzést dolgozza fel reményteli hangnemben. Bár embert próbáló időszakot élünk, a megható szöveg arra emlékezteti a hallgatókat, hogy a legnehezebb helyzetekben is megtalálhatjuk a fényt, hiszen a csillagszórók mi magunk vagyunk. „Én is átestem a betegségen, és amíg otthon voltam, azt éreztem, valamit adnom kéne. Mindannyian sokat veszítettünk 2020-ban, és nem tudjuk mikor lesz vége a járványnak, ráadásul ilyenkor már hamar sötétedik. Úgy gondoltam egy dal is tüzet és fényt hozhat, hitet, reményt adhat. Dés Lacival több mint egy éve nem írtunk közös dalt, de amikor felhívtam és elmondtam az ötletemet, azonnal elkezdett dolgozni rajta” – fogalmazott Geszti Péter. A dalszerző hozzátette, milyen nagyra becsüli azt a technikai sokszínűséget, mely lehetővé teszi, ha csak online formában is, de együtt lehessenek a családok és a barátok. A Csillagszórás alighanem az egyik legmeghittebb  karácsonyi dal, ami mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy bár „keserű ez az év, baja túlcsordul, / De ne add fel! Egyszer ennek is vége, a sors fordul.”

A dalban közreműködik Brasch Bence, Csiby Gergely, Dés László, Ember Márk, Geszti Péter, Horváth Cintia, Kanizsa Georgina, Kovács Olivér, Lengyel Johanna, Medveczky Balázs, Nagy Bettina, Nági, Péterffy Lili, Szántó Balázs, Wunderlich József és Zabos Regina.

Kiemelt kép: Wunderlich József, Lengyel Johanna, Dés László és Geszti Péter (Fotó: Instagram)