A Bánkitó Fesztiválon, július 13-tól 15-ig a fő helyszín újra a Tószínpad lesz, a rendezvény történetében először 23 óráig fognak zajlani programok a tóparton. Idén a 30Y, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, a Galaxisok, a 6363, Barkóczi Noémi és Dé:Nash mellett Damara és az Elefánt is fellép.

A tábor területén különleges színpadi elrendezésben lesz látható és hallható az Analog Balaton, a Platon Karataev, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Jazzbois, a Freakin’ Disco, a Hakumba, az Obroni, a Samurai Drive és Vecsei H. Miklós csapatának koncertszínházi előadása, a QJÚB. A Bánkitó legújabb színpadán adnak műsort a hazai trap-rap-hiphop színtér Z generációs képviselői: Sisi, Bongor, Co Lee, az OTL-ből Filo, Atka, Nasiimov és Ekhoe. Őket a Kolibri, Hundred Sins és a Felső Tízezer egészíti ki. Ugyanezen a színpadon a Totem Tribe (MEO Culpa, Moonbase Patel Disco, Vedat Akdag) és a Pure Lust (Daniel Santiago, Daniel Ban, Mirmur, Kristof Kelemen) szettjei fognak szólni a napok zárásaként.

A zenei felhozatal mellett a Bánkitó Fesztivál ismert társadalmi- és kulturális ügyek melletti elköteleződéséről, idén is lesznek független színházi produkciók, beszélgetések, performanszok és civil szervezetek programjai.

Kiemelt kép: Bánkitó Fesztivál (Fotó: Komka Péter / MTI, 24.hu)