Színházpedagógiai programot hirdet a Nemzeti Színház olyan gyermekvédelmi gondoskodásban élő 6 és 18 év közötti növendékeknek, illetve 25 évnél nem idősebb utógondozott fiataloknak, akik szívesen részt vennének egy zenés színpadi mű létrehozásának kreatív alkotófolyamatában. A szervezők határon túli, hátrányos helyzetű magyar gyermekek és fiatalok jelentkezését is várják.

Pályázni június 15-én éjfélig lehet, nincs más dolga a gyerekeknek, mint hogy a megadott témában írjanak egy prózai művet, verset, vagy ha más kifejezési formát választanak, küldjenek egy táncos, zenés, énekes videót a palyazat@sziaszinhaz.hu e-mail címre. A téma a következő:

„Mi lenne, ha egy csettintéssel megváltoztathatnád a körülötted lévő világot? Te milyenné tennéd? Min változtatnál?”

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el, a kiválasztott fiatalok bekerülnek a SZ.I.A. – Színházi Ifjúsági Alkotóműhely 2020 projekt színházpedagógiai programba, melynek végén a Nemzeti Színházban mutatnak be egy kifejezetten számukra íródó zenés előadást. A felkészülés közös táborok és alkotónapok keretében zajlik.

A program fővédnöke Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója, Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár és Dunai Mónika, országgyűlési képviselő. A kezdeményezés főszervezője Pintér Szilvia, a Nemzeti Színház ifjúsági programfelelőse, Balogh Eszter szövegíró, Orosz Mihály zeneszerző és Borosán Eszter koreográfus–művészetpedagógus. További részletek, és bővebb információ a jelentkezés menetéről a www.sziaszinhaz.hu oldalon érhető el.