Lord of the Dance, Bonnie Tyler, Csárdáskirálynő, Anconai szerelmesek, Rúzsa Magdi, Dumaszínház – néhány fellépő és előadás a Tokaji Fesztiválkatlan színes programkínálatából. A szervezők színházi produkciókkal, koncertekkel és egyéb kulturális programokkal várják a fiatalokat és felnőtteket egyaránt.

A programsorozat hagyományosan gyermeknapon veszi kezdetét: május 26-án bohócokkal, arcfestéssel, dinó show-val és megannyi játékkal várják a családokat Tokaj városában. A Nagyszínpadon június 1-jén az Alexandrov együttes, vagyis az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttesének műsorával nyitják meg a 2019-es fesztiválszezont. A 120 fős társulat repertoárja az orosz népdaloktól az egyházi énekeken és operaáriákon át egészen a popzenéig terjed. Június 21-én érkezik a Dumaszínház All Stars csapata: Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán és Janklovics Péter szórakoztatják a közönséget. A nyár első hónapját a világhírű Lord of the Dance táncegyüttes elképesztő látványvilágú előadása zárja. A Dangerous Games címet viselő produkció az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás felújított változata, az ír folklór alapjaira épülő történet a jó és a gonosz klasszikus harcát meséli el. A társulat magyarországi turnéja június 29-én, Tokajban ér véget.

Jelenet a Veres 1 Színház Anconai szerelmesek című előadásából (fotó: jegy.hu)

Július 5-én Stohl András őszintén, tabuk nélkül beszél majd a színházról, televíziózásról, valamint magánéletéről, nehézségeiről és újrakezdésről Talpra állni című interaktív előadásán. A Paulay Ede Színház idei egyik legnagyobb eseménye az Illúzió Mesterei lesz július 6-án, szombaton dupla előadásként 16 és 20 órától.  A műsorban szereplő előadók nemzetközi TV show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői. Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo után a tokaji közönséget fogják elvarázsolni. Július 17-én Pokorny Lia és Őze Áron főszereplésével a Valami csaj(ok) című komédiát láthatják a nézők Németh Kristóf rendezésében. Két nappal később, 19-én a Malek Andrea Soulistic ad koncertet: a színházi szerepeiről is ismert Malek Andrea és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző közösen lépnek fel. Július 20-án Kálmán Imre legnépszerűbb operettjét, a Csárdáskirálynőt tekinthetik meg a nézők Csonka Zsuzsanna rendezésébe, Vörös Edittel és Domoszlai Sándorral a főszerepben. Igaz világsztár is a vendége lesz a Fesztiválnak: Bonnie Tyler, a walesi rock-énekesnő 2019-ben kizárólag Tokajban lesz látható és hallható Magyarországon. A hónap utolsó napján a népszerű L’art pour L’art társulat lép fel, a Mintha elvágták vol című előadással.

Magyarország egyik legkedveltebb énekesnőjének, Rózsa Magdinak a koncertjével veszi kezdetét az augusztus, ezt követi 3-án a Veres 1 Színház produkciója, az Anconai szerelmesek. Vajda Katalin ismert olasz slágerek köré kerekített története garantálja a felhőtlen szórakozást és kikapcsolódást, épp úgy, ahogyan Mohácsi István Francia rúdugrás című drámája. Az augusztus 23-án Pál András és Herczeg Adrienn főszereplésével látható előadást maga a szerző rendezte. 28-án Kedvenc dolgaim címmel Szulák Andrea színész-énekesnő ad önálló estet zongorakísérettel. A nyarat és a Fesztiválkatlant augusztus 31-én a Margaret Island koncertje zárja.

Kiemelt kép: Őze Áron, és Pokorny Lia megannyi szerepben a Valami csaj(ok)-ban (fotó: Tokaji Fesztiválkatlan)