December 31-én este 10 órakor lesz látható az M5-ön a Turay Ida Színház előadásának, A medve nem játék! – Székely pajzán történetek idei felvétele. Topolcsányi Laura darabjából Szerednyey Béla rendezett előadást a főszerepben többek között Nyírő Beával, Boros Zoltánnal, Berecz Istvánnal és Pásztor Erzsivel.

„Egy csíki falu színjátszóköre megelégeli, hogy a pestiek szerint: székely az, akinek a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve pedig nem játék. Jókedvükben létrehoznak egy színjátékot, amiben ötvöződik a székely humor és pajzánság a tánccal, zenével, énekkel. Pásztor Erzsi Kossuth-díjas színművész és a színház ifjú művészei mellett a legnépszerűbb magyar mesemondó, Berecz András fia, a „Felszállott a páva” győztese, Berecz István koreográfus, székely narrátor is színre lép a pajzán komédiázásban” – áll a színlapon.

Az előadásban színpadra lépett Berecz István; Boros Zoltán; Cservenák Vilmos; Frech Zoltán; Kovács Dézi; Nyírő Bea; Pásztor Erzsi; Szántó Szandra; Topolcsányi Laura; Valázsik Péter.

Kiemelt kép: Jelenet A medve nem játék! című előadásból (fotó: turayidaszinhaz.hu)