Augusztus 18. és 22. között ismét megrendezésre kerül a Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben. A régió egyik legjelentősebb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozatának számító eseményen kiemelkedő helyet foglalnak el a színházi előadások.

Színházi előadások, filmek, koncertek, gyerekeknek szóló foglalkozások és gasztronómiai programok várják idén az érdeklődőket a 20. Partiumi Magyar Napokon. A rendezvénysorozatot a Monarchia Operett Sissi, a magyarok királynéja című produkciója nyitja meg, amelyet Kerényi Miklós Gábor rendezett. Augusztus 20-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának évadnyitó gálájára várják a nézőket. Augusztus 21-én a Partiumi Magyar Napok ötletgazdája, Bódi Attila Lázadni veletek akartam című regényének színpadra alkalmazott változatát tekintheti meg a közönség Sebestyén Aba rendezésében és a marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadásában.

A színházi programok mellett persze nem maradnak el a koncertek és a filmvetítések sem. A Tűzoltótorony tövében kialakított szabadtéri moziban a közönség megtekintheti a Nagy Viktor Oszkár által rendezett Becsúszó szerelem című vígjátékot és a Szász Attila által rendezett Apró mesék című történelmi filmet, illetve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári filmszakán végzett szatmári fiatal tehetségek alkotásait. A zenei program keretében a partiumi napokon fellép többek között Zorán, a The Minds, az Intim Torna Illegál, Nági, a The Phoenix, a Góbé Zenekar, a Kowalsky meg a Vega, a Konyha, a Kaukázus, Janicsák Veca és a Parno Graszt.

Kiemelt kép: 20. Partiumi Magyar Napok (Fotó: Facebook)