Április 10-én először Szentendrén, majd május 11-én a Müpában mutatják be a Kiss Tibi vezette Aranyakkord korábban megjelent zenés dalgyűjteményét, mely a Dalok a bolhapiacról címet kapta. Az előadásban a Győri Balett művészei és Pál Kálmán, a Karzat Színház vezetője működnek közre. Az Aranyakkord Kiss Tibor (Quimby), Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) és Gábor Andor (UFO) formációja, egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel.

„A nő és a férfi minden létező emberi boldogság és boldogtalanság középpontja. A tárgyak, amikkel körül vesszük magunkat, emberi nagyságunk és gyarlóságaink néma tanúi, gyakori túlélői. A bolhapiac a megunt tárgyak és a hozzájuk tartozó lelkek vására. Nagyjából erről szól az előadásunk. Nőkről és férfiakról, rólunk, akik életünk megunt tárgyait, hétköznapjaink emlékeit keressük minden hétvégén a bolhapiacokon” – így nyilatkozott a darabról Pál Kálmán, a Karzat Színház vezetője, aki egyben az előadás rendezője is.

A produkció különlegessége, hogy egyszerre lesz élő koncert és táncszínház, amelyben a Győri Balett művészei, Szalai Judit és Sebestyén Bálint is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A Pál Kálmán rendezésében színpadra kerülő különleges kollaboráció, igazi kuriózum lesz élő színházművészetünk világában, melyben az Aranyakkord zenekar páratlan zenei világa, Sebestyén Bálint Harangozó-díjas táncművészünk koreográfiájával párosulva koncert élmény és táncművészeti előadás egyben.

Kiemelt kép: Az Aranykord zenekar ( Fotó: Jegy.hu)