2013-ban jött létre a Highlights of Hungary, a máig egyedülálló, értékalapú kreatív gyűjtés, mely kategóriák nélkül bemutatja az év nagy hazai sikereit, leginspirálóbb történeteit. A jelölteket egy tíz főből álló, szakemberekből álló csapat válogatja össze. Idén 55 történet száll versenybe a közönség szavazatáért. Találhatunk köztük bloggert, sportolót, forgatókönyvírót, színészből lett aktivistát, írókat, filmeket, alapítványokat és különféle projekteket.

A jelöltekre szavazni január 11. és 28. között a Highlights of Hungary honlapján van lehetőség. A szavazatokért versenyben van például a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film, az ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós közös előadásaira létrejött „képzeletbeli társulat”, a Sztalker Csoport, a POKET Zsebkönyvsorozat, noÁr, azaz Molnár Áron színész és a Válótársakon, A Tanáron, valamint számos történelmi tévéfilmen dolgozó Köbli Norbert is. Mind az 55 jelöltet és a 10 kurátort megtaláljátok a Highlights of Hungary weboldalán.

Kiemelt kép: Ifj. Vidnyánszky Attila és Molnár Áron (fotók: radnotiszinhaz.hu), Köbli Norbert (fotó: Horváth Péter Gyula)